Noticias

L’origen del nostre nom

Què és Tui?

Avui us volem contar la història del nostre nom. És una bonica història.

Tui significa «la calma del Llac», «el Llac de la felicitat». És una paraula xinesa que forma part tant de l’I Ching (el llibre de les transformacions), així com del Octograma de Fuxi que s’utilitza en Medicina Tradicional Xinesa.

El propi nom és propici, és un símbol positiu.

La interpretació de tal hexagrama (el número 58 de l’I Ching), parla de propagar l’alegria. «La fermesa està ara a l’interior, i per fora es mostra flexibilitat, propagant l’alegria, és favorable mostrar-se veraç, parlar i explicar les coses de manera correcta, l’alegria de converses i dialogar.

Estar d’acord amb el Cel i sentir-se part de la Humanitat. Diu la seva interpretació: «Si es pot liderar al poble amb alegria, aquest oblidarà la fatiga i el sofriment; i si se li ensenya a enfrontar els perills amb alegria, oblidarà la mort, Gran és l’alegria, que pot donar força a la gent del poble!».

Tui significa «la calma del Llac»

El hexagrama és la viva imatge de la calma del llac de Banyoles, ciutat on es troba el nostre Centre, i des d’on conversem i ajudem als qui ens visiten.

La llarga línia horitzontal que es forma sobre la superfície de les aigües del llac ens transmet calma, assossec, tranquil·litat. I així volíem que fos el nostre espai terapèutic.

Dins del Octograma de Fuxi (伏羲), -que va ser el primer dels governants mitològics de l’antiguitat xinesa, a qui se li atribueix haver ensenyat a la humanitat la caça, la pesca, la cuina i l’escriptura, entre altres bondats-, es troba el trigrama Tui (un trigrama és la meitat d’un hexagrama).

Ideograma tradicional de Tui

Tui, dins del Octograma

Diuen que controla l’energia “defensiva” del cos i la resistència a les causes de la malaltia, ja que el seu punt d’obertura (el punt del cos que activa aquesta energia), és també dit Barrera Externa. La seva missió és la de regular les zones exteriors del cos, defensar-nos dels estímuls externs perjudicials. Per exemple el fred, la humitat, el vent o els impactes emocionals.

Com a última anotació, la línia horitzontal de la superfície del llac, ens convida a la calma, a la distensió. És una bona imatge per a visualitzar i calmar l’estrès, la hiperactivitat mental, o per a acostar-se als seus marges, asseure’s còmodament i deixar-se influir pel seu silenci i tranquil·litat.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deja un comentario