Noticias

Beneficis de donar-se una dutxa freda ❄️❄️

Hola, et proposem un repte per a millorar el teu estat de salut actual. És senzill, a l’abast de qualsevol i gairebé gratis!

?Coneixes els beneficis de donar-se una dutxa freda? ❄️

14 CANVIS QUE NOTARÀS DE SEGUIDA COMENCIS

-Buida i activa ment i cos.
-Millora la circulació.
-Incrementa la capacitat atencional.
-Millora el teu estat d’ànim.
-Incrementa l’oxigenació.
-Accelera el metabolisme.
-Activa el sistema immune.
-Millora la líbido i la qualitat i quantitat d’esperma.
-Desinflama i alleuja el dolor.
-Millora el somni.
-Promou una millor diüresi i el funcionament renal i limfàtic.
-Augmenta la productivitat. (augment del nivell d’activitat mental que la persona podrà realitzar).
-Beneficis en pell i cabell.
-Reforça l’autoestima i la sensació d’autocontrol.

Des de l’Antiguitat, les dutxes fredes s’han utilitzat com a tractament natural de la salut i el benestar. Una dutxa amb aigua freda és estimulant per a la pell i l’esperit. El British Journal of Sports Medicine va publicar en 2010 un meta anàlisi en el qual va examinar els efectes d’una dutxa d’aigua freda a uns 15 °C durant un temps aproximat de cinc minuts. Aquests van ser els principals efectes fisiològics en el cos:

1. Activa la respiració, la qual cosa al seu torn augmenta els nivells d’oxigen, la freqüència cardíaca i la funció cardíaca en general.


2. Millora la circulació i ajuda a les artèries a bombar sang d’una manera més eficient.


3. Disminueix la pressió arterial i reforça el sistema immunològic.

4. Ajuda a cremar greix: amb una dutxa d’aigua freda, s’accelera la taxa metabòlica perquè el cos ha de treballar més que si el sotmetem a aigua calenta per a mantenir una temperatura estable.

5. Augmenta l’estat d’alerta: l’aigua freda fa que ens sentim més actius físicament i psicològicament.

5. Ajuda a tractar els símptomes de la depressió: l’exposició a l’aigua freda pot activar el sistema nerviós simpàtic i envia una quantitat important d’impulsos elèctrics des de les terminacions nervioses perifèriques cap al cervell. Això podria resultar un efecte antidepressiu, segons un estudi publicat en PubMed.

6. Redueix el risc d’emmalaltir: les persones que es dutxen amb aigua freda tenen menys probabilitat d’emmalaltir. Segons una recerca publicada en la revista PLoSOne, en concret, tenen un 29% menys probabilitat d’emmalaltir que els que prenen una dutxa d’aigua calenta.

7. Alleuja el dolor: les dutxes d’aigua freda podrien tenir efectes anestèsics locals per a alleujar el dolor. Provoquen una contracció dels vasos sanguinis, la qual cosa pot ajudar a reduir la inflamació, segons una recerca publicada en la revista North American Journal of Medical Sciences.

Els experts adverteixen que els canvis dràstics de temperatura poden ser perjudicials per a les persones amb malalties cardíaques, com a insuficiència cardíaca i un sistema immunitari feble. També han d’evitar-les les persones amb la tensió arterial baixa o els qui sofreixen alteracions en la glàndula tiroides.

Per tant, si tens alguna d’aquestes malalties és millor que consultis amb el teu metge abans de submergir-te en aigua freda.

?Et compto com començar per a no desistir de fer-ho i en què notaràs canvis:

Et recomanem que comencis de la següent manera, nosaltres ja hem començat a fer-ho:

*1a Setmana: 15 segons
*2a Setmana: 30 segons
*3a Setmana: 45 segons
*4a Setmana: 60 segons

Dutxa’t amb aigua freda al final de la dutxa tèbia, almenys 5 dies setmanals.

Explica’ns què tal et va l’experiència si decideixes començar.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deja un comentario